ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ...

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΟΚΑΚΙΑ, ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ...
ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ...
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΗΡΕΜΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΖΩΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ, ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΡΑΝΕΛΩΝ...ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ...
ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ...

Στα γαλαζοπράσινα νερά της έχουν κολυμπήσει άνθρωποι από όλο τον κόσμο, έχουν μαγευτεί, έχουν έρθει ξανά και ξανά. Οι βραβευμένες παραλίες: «Πόρτο Κατσίκι», «Εγκρεμνοί» αλλά και το «Κάθισμα» κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι «Μπρανέλοι», λευκαδίτες κοινώς ιδιαίτερα φιλόξενοι και συνάμα φιλικοί.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος στο νησί. Μπορεί να περιπλανηθεί στο πανέμορφο φαράγγι της μέλισσας στους Σφακιώτες, να κολυμπήσει στους πανύψηλους καταρράκτες στο Νυδρί, να εντυπωσιαστεί από τα άλματα των Kitesurfer στα πανέμορφα Σύβοτα, να νιώσει «πλούσιος» στον Σκορπιό του Ωνάση, να ξενυχτήσει στα μπαράκια της «χώρας», να ψάξει απόκρημνες παραλίες με βαρκάκι αλλά και να αφουγκραστεί τον ήχο των μαντολινάτων στις καντάδες.

Η Λευκάδα εκτός από όμορφες παραλίες, έχει και πλούσια γη την οποία καλλιεργεί, συνεχίζοντας την παράδοση των χρόνων από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους του νησιού. Στην ορεινή Λευκάδα στο χωριό Εγκλουβή παράγονται οι ονομαστές φακές Εγκλουβής.

Σύγχρονα μελισσοκομεία παράγουν μέλι θυμαρίσιο από διάφορες περιοχές της Λευκάδας, ενώ αιωνόβιες ελιές διάσπαρτες παντού μας χαρίζουν το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Οι παραδοσιακοί αμπελώνες της Λευκάδας είναι από τους πιο αξιοθαύμαστους, καθώς παράγουν την περίφημη ποικιλία Βερτζαμί. Το περίφημο σαλάμι αέρος Λευκάδας παράγεται στο νησί μας όπως και το παραδοσιακό λουκάνικο.

.